Hvor Hurtigt Internet Har Jeg Brug For?

24/09/2020 12:14
Billede: Jumpstory

Det kan nærmest være guld værd, når du rammer en internethastighed, der er dækkende for, hvad du skal bruge. En hurtig internethastighed giver dig nemlig mulighed for at gøre flere ting online, uden du oplever ventetid eller forsinkelser.

Hvor hurtigt internet har jeg brug for? Det kommer an på, hvad du alt skal lave online. Herunder kan du se en række ting, der gør, at du skal skrue op for din internethastighed.

Så hurtigt internet har du brug for

Jo flere af disse punkter du kan krydse af, jo hurtigere internet har du brug for:

  • Streaming af film og musik
  • Download af billeder, filer m.m.
  • Online arbejde
  • Flere enheder på samme netværk
  • Online spil (gaming o.l.)
  • Brug af flere enheder med krav til up- og download på samme tid

Hvis du kan krydse samtlige af de seks punkter af, så skal du ikke lede efter de små og helt billige løsninger, når du skal vælge en internethastighed.

Kan du krydse de seks punkter af, så har du brug for noget internet, der kan trække det. Du skal dermed have noget hurtigt internet.

Hvis du blot streamer lidt, mens du spiller på mobilen, uden der er flere i husstanden, der gør det, så kan du nøjes med en internethastighed på mellem 20 og 50 Mbit/s.

Er du derimod oppe og have flere enheder i brug på samme tid, hvor der både streames og games på samme tid, så har du brug for internet, der er hurtigere end 50 Mbit/s. 

Overvej her minimum 100Mbit/s, når du skal vælge internet. Du kan endda drage nytte af at overveje en 1000Mbit/s-internetforbindelse, da prisforskellen på 100 og 1000 Mbit/s er så lille, at du lige så godt kan vælge den store forbindelse.

Tak for støtten

Vi takker avXperten for støtten til dette indlæg. Find et stort udvalg af smarte kabler, gadgets og anden elektronik på avXpertens webshop. Find eksempelvis en smart lamineringsmaskine med tilhørende lamineringslommer som kan beskytte dine følsomme dokumenter.

Flere indlæg

Hvem opfandt computeren?

30/10/2020 12:46
Billede: Nao Triponez, Pexels

De første ting, man kan betegne som en computer, var faktisk regnemaskiner. Deraf kommer navnet “computer” også, da det betyder at beregne noget matematisk. Ordet begyndte allerede at blive brugt i…

Hvad er IT på brugerniveau?

09/10/2020 12:19
Billede: Jumpstory

IT på brugerniveau er en betegnelse for, hvor god du er til at anvende et bestemt program eller et stykke software på en computer. Brugerniveau er her det laveste - eller næstlaveste niveau på skal…

Hvad er EDB-stik?

06/10/2020 09:14
Billede: Jumpstory

Selvom EDB efterhånden kun bruges af de ældre generationer, så hænger EDB-stikket stadig ved. Men hvad er EDB-stik? 

Et EDB-stik har i modsætning til et normalt strømstik to skrå ben o…

Hvad står IT for?

25/09/2020 09:58
Billede: Jumpstory

IT er en forkortelse for ordet informationsteknologi. Informationsteknologi dækker bredt over en lang række ting. IT bruges blandt andet til at betegne udstyr (hardware), programmer (software) og g…

Hvor hurtigt internet til Netflix?

24/09/2020 11:29
Billede: Jumpstory

Streamingen skal bare køre, uden du skal vente på, at filmen eller tv-serien loader, når du skal se Netflix. Det er derfor vigtigt, at du har en internethastighed, der er hurtig nok til, at du kan …

Hvad står EDB for? Kend din mors udtryk for IT

24/09/2020 08:48
Billede: Jumpstory

EDB står for elektronisk databehandling. Udtrykket EDB er i dag blevet erstattet af IT - informationsteknologi. Udtrykket dukkede op i slutningen af 1950'erne og dækker over en automatiseret indsam…