Hvad Står IT For?

25/09/2020 09:58
Billede: Jumpstory

IT er en forkortelse for ordet informationsteknologi. Informationsteknologi dækker bredt over en lang række ting. IT bruges blandt andet til at betegne udstyr (hardware), programmer (software) og generent brug af ting, hvor afsendelse, modtagelse og behandling af data indgår.

De fleste lærer at have med IT at gøre fra en tidlig alder i dag. Tidligere blev EDB brugt til at beskrive mange af de ting og processer, som IT i dag dækker. EDB står for elektronisk databehandling.

IT-produkter her er listen

IT bruges som sagt til at beskrive en lang række produkter - både hardware og software. Hvis du er i tvivl om, hvad IT alt dækker, så kan du her se en liste med nogle af de mest kendte IT-produkter.

  • Computer
  • Internet
  • Mobiltelefon
  • Facebook
  • Snapchat
  • Instagram
  • NemID
  • E-boks
  • Netbank

IT, som vi efterhånden kender det i dag, har efterhånden godt 40 år på bagen, hvor især de sidste 20-25 år har været markante i forhold til at forme den verden, som vi lever i.

For mange er IT dog lidt et abstrakt koncept, som man bruger, uden man helt har en forståelse for, hvordan det hænger sammen og fungerer.

Derfor er det vigtigt, at man har fokus på sin IT-sikkerhed, da en lang række personlige oplysninger i dag deles og behandles via IT-løsninger. Har du ikke styr på din sikkerhed, så kan dine oplysninger nemt ende i de forkerte hænder, hvilket kan få store konsekvenser for dig.

Sørg derfor altid at have styr på din IT-sikkerhed, når du skal angive nogle af dine personlige oplysninger. Det er især når du skal indtaste CPR-nummer eller betalingsoplysninger, at du skal have styr på din IT-sikkerhed. 

Tak til avXperten

Til slut vil vi hurtigt takke avXperten for støtten til dette indlæg. Find et gigantisk udvalg af elektronik som fx en billig pladespiller eller et nyt bluetooth headset på avXpertens meget omfattende webshop med elektronik til ethvert behov.

Flere indlæg

Hvem opfandt computeren?

30/10/2020 12:46
Billede: Nao Triponez, Pexels

De første ting, man kan betegne som en computer, var faktisk regnemaskiner. Deraf kommer navnet “computer” også, da det betyder at beregne noget matematisk. Ordet begyndte allerede at blive brugt i…

Hvad er IT på brugerniveau?

09/10/2020 12:19
Billede: Jumpstory

IT på brugerniveau er en betegnelse for, hvor god du er til at anvende et bestemt program eller et stykke software på en computer. Brugerniveau er her det laveste - eller næstlaveste niveau på skal…

Hvad er EDB-stik?

06/10/2020 09:14
Billede: Jumpstory

Selvom EDB efterhånden kun bruges af de ældre generationer, så hænger EDB-stikket stadig ved. Men hvad er EDB-stik? 

Et EDB-stik har i modsætning til et normalt strømstik to skrå ben o…

Hvor hurtigt internet har jeg brug for?

24/09/2020 12:14
Billede: Jumpstory

Det kan nærmest være guld værd, når du rammer en internethastighed, der er dækkende for, hvad du skal bruge. En hurtig internethastighed giver dig nemlig mulighed for at gøre flere ting online, ude…

Hvor hurtigt internet til Netflix?

24/09/2020 11:29
Billede: Jumpstory

Streamingen skal bare køre, uden du skal vente på, at filmen eller tv-serien loader, når du skal se Netflix. Det er derfor vigtigt, at du har en internethastighed, der er hurtig nok til, at du kan …

Hvad står EDB for? Kend din mors udtryk for IT

24/09/2020 08:48
Billede: Jumpstory

EDB står for elektronisk databehandling. Udtrykket EDB er i dag blevet erstattet af IT - informationsteknologi. Udtrykket dukkede op i slutningen af 1950'erne og dækker over en automatiseret indsam…