Hvad Er IT På Brugerniveau?

09/10/2020 12:19
Billede: Jumpstory

IT på brugerniveau er en betegnelse for, hvor god du er til at anvende et bestemt program eller et stykke software på en computer. Brugerniveau er her det laveste - eller næstlaveste niveau på skalaen.

Det er det niveau, som de fleste derfor begynder på - og mange befinder sig på, når de bruger et IT-program. Se herunder hvordan du flytter dig på brugerskalaen.

Hvad er brugerniveau?

Men hvad er så brugerniveau? Brugerniveau er efterhånden et bredt begreb, der dækker over, at du i bund og grund kan finde ud af at anvende et bestemt IT-program til et vist niveau.

Hvor grænsen går mellem brugerniveau og erfaren/ekspert, kan være en gråzone, men som udgangspunkt er dine færdigheder på brugerniveau, indtil du kan anvende de mere avancerede funktioner i det pågældende program.

Rent lavpraktisk kan du mærke, hvad dit niveau er, alt efter om det er dig, der spørger andre til hjælp, eller om dine kollegaer henvender sig til dig for at få hjælp.

Ofte er det et spørgsmål om interesse i det enkelte programs egenskaber, der afgør, hvor på skalaen du befinder dig. De fleste har mulighederne for hurtigt at flytte sig væk fra brugerniveau og op på enten avanceret- eller ekspertniveau. 

Det kræver dog, at man tager sig tiden - og har interessen i at lære programmets features at kende, samt hvad der ligger bag de enkelte interaktioner i programmet. Når du forstår, hvordan de valgte handlinger og outputtet i et program hænger sammen, så rykker du dig fra brugerniveau og op.

Du bør som udgangspunkt ikke angive, at du har brugerniveau i bestemte typer software på dit CV, med mindre der er tale om særlige programmer eller unikke egenskaber.

Tak til avXperten

Til sidst vil vi gerne takke avXperten.dk for deres støtte til dette indlæg. Find et gigantisk udvalg af elektronik på deres store webshop, som indeholder alt lige fra bluetooth headsets til gamer udstyr eller måske et nyt segboard til ungerne.

Flere indlæg

Hvem opfandt computeren?

30/10/2020 12:46
Billede: Nao Triponez, Pexels

De første ting, man kan betegne som en computer, var faktisk regnemaskiner. Deraf kommer navnet “computer” også, da det betyder at beregne noget matematisk. Ordet begyndte allerede at blive brugt i…

Hvad er EDB-stik?

06/10/2020 09:14
Billede: Jumpstory

Selvom EDB efterhånden kun bruges af de ældre generationer, så hænger EDB-stikket stadig ved. Men hvad er EDB-stik? 

Et EDB-stik har i modsætning til et normalt strømstik to skrå ben o…

Hvad står IT for?

25/09/2020 09:58
Billede: Jumpstory

IT er en forkortelse for ordet informationsteknologi. Informationsteknologi dækker bredt over en lang række ting. IT bruges blandt andet til at betegne udstyr (hardware), programmer (software) og g…

Hvor hurtigt internet har jeg brug for?

24/09/2020 12:14
Billede: Jumpstory

Det kan nærmest være guld værd, når du rammer en internethastighed, der er dækkende for, hvad du skal bruge. En hurtig internethastighed giver dig nemlig mulighed for at gøre flere ting online, ude…

Hvor hurtigt internet til Netflix?

24/09/2020 11:29
Billede: Jumpstory

Streamingen skal bare køre, uden du skal vente på, at filmen eller tv-serien loader, når du skal se Netflix. Det er derfor vigtigt, at du har en internethastighed, der er hurtig nok til, at du kan …

Hvad står EDB for? Kend din mors udtryk for IT

24/09/2020 08:48
Billede: Jumpstory

EDB står for elektronisk databehandling. Udtrykket EDB er i dag blevet erstattet af IT - informationsteknologi. Udtrykket dukkede op i slutningen af 1950'erne og dækker over en automatiseret indsam…