Hvorfor Er Elbiler Så Dyre? Her Er årsagerne

24/09/2020 11:21
Billede: Jumpstory

Mange danskere har for længst købt ind på tankegangen med elbiler, men mange afholder sig alligevel fra at købe en elbil, når bilen skal skiftes ud. Det er der flere årsager til - og prisen er en af dem. Mange danskere spørger nemlig, hvorfor er elbiler så dyre?

Elbilerne er simpelthen for dyre i forhold til, hvad en benzin- eller dieselbil kan købes for. Normalt ligger prisforskellen på omkring 100.000 kr., når man sammenligner bilernes udstyrsniveau.

Batteri og udvikling presser prisen

Der er en lang række faktorer, der er med til at presse prisen op på elbiler. Udover fastsættelsen af afgifter og andre former for skatter, så har elbilerne den udfordring, at de stadig er forholdsvist tidligt i udviklingsprocessen rent historisk.

Det gør, at der stadig er en lang række inovative aspekter i udviklingen af elbilerne, hvilket er med til at presse prisen op.

Et andet aspekt er batterier, som man bare ikke kan komme uden om, når man taler elbiler. Batterierne skal have en kapacitet, som gør, at de er brugbare for bilisterne. Her er der store udviklingsomkostninger forbundet med at skabe og producere batterier, der kan netop det.

Elbilerne har endnu ikke nået et produktionsantal, der gør, at prisen på dem kan reduceres via stordriftsfordele. Dertil er elbilerne stadig for tidligt i produktlivscirklen. 

En faktor, der tit bliver overset i forhold til elbilernes prisniveau, er de skiftende udmeldinger og politiske visioner for elbiler. Den manglende faste linje her påvirker efterspørgslen efter elbilerne. Det samme gør de ændrede regler for afgifter og tilskudsordninger til elbilerne fra politisk side.

Alt i alt står elbilerne stadig på et stadie, hvor der stadig er store muligheder for forbedringer, især når man ser på prisen på dem.

Tak for støtten

Vi takker avXperten for deres støtte til dette indlæg. find et stort udvalg af elektronik, heriblandt smarte produkter som Apple AirPods, Ubiquiti UniFi, iPhone kabler og covers samt tusinder af andre smarte teknikvarer.

Flere indlæg

Hvordan oplades en elbil?

14/04/2023 12:04
Billede: Pixabay, Blomst

En elbil oplades ved hjælp af en ladestander, som du kan finde mange forskellige steder efterhånden i det ganske danske land.

Køber du en elbil igennem en bilforhandler, eksempelvis fra helt …

Hvor kan jeg lade min elbil?

24/03/2022 11:26
Billede: Pixabay, geralt

Det er vist ikke til at tage fejl af, at elbilen er kommet for at blive og den har fået en kæmpe popularitet, som hele tiden er med stigende kurve. Selvfølgelig skal udbud og efterspørgsel passer o…

Hvor kan man lade elbil?

24/03/2022 09:02
Billede: Pixabay, paulbr75

Elbiler er en biltype, der er meget stigende i sin popularitet. Heldigvis så ladestationer og muligheder for at lade elbilen op også steget. Der dukker hele tiden flere og flere op og der er også i…

Hvorfor elbil

29/05/2021 20:36
Billede: Gareth Willey/Pexels

E-bil for miljøet skyld

Der er mange grunde til at skifte den gamle benzin- eller dieselbil ud med en E-model. Den vigtigste er bidraget til bedre luftkvalitet. 

<…

Hvad koster en Tesla elbil?

23/04/2021 16:51
Billede: Pixabay, Blomst

En Tesla har lidt forskellige priser på grund af de forskellige modeller, der findes, og afhængigt af hvor meget eller hvor lidt udstyr, du gerne vil have i den. I det følgende får du nogle priser …

Hvor lang tid tager det at oplade en elbil?

04/03/2021 19:52
Billede: Pixabay

Mange tror at det tager meget lang tid at oplade en bil, fordi der er tale om et meget stort batteri. Sådan er det faktisk ikke, en elbil bliver nemlig ladet med meget stor kraft, der på ingen måde…