Hvorfor Er Elbiler Så Dyre? Her Er årsagerne

24/09/2020 11:21
Billede: Jumpstory

Mange danskere har for længst købt ind på tankegangen med elbiler, men mange afholder sig alligevel fra at købe en elbil, når bilen skal skiftes ud. Det er der flere årsager til - og prisen er en af dem. Mange danskere spørger nemlig, hvorfor er elbiler så dyre?

Elbilerne er simpelthen for dyre i forhold til, hvad en benzin- eller dieselbil kan købes for. Normalt ligger prisforskellen på omkring 100.000 kr., når man sammenligner bilernes udstyrsniveau.

Batteri og udvikling presser prisen

Der er en lang række faktorer, der er med til at presse prisen op på elbiler. Udover fastsættelsen af afgifter og andre former for skatter, så har elbilerne den udfordring, at de stadig er forholdsvist tidligt i udviklingsprocessen rent historisk.

Det gør, at der stadig er en lang række inovative aspekter i udviklingen af elbilerne, hvilket er med til at presse prisen op.

Et andet aspekt er batterier, som man bare ikke kan komme uden om, når man taler elbiler. Batterierne skal have en kapacitet, som gør, at de er brugbare for bilisterne. Her er der store udviklingsomkostninger forbundet med at skabe og producere batterier, der kan netop det.

Elbilerne har endnu ikke nået et produktionsantal, der gør, at prisen på dem kan reduceres via stordriftsfordele. Dertil er elbilerne stadig for tidligt i produktlivscirklen. 

En faktor, der tit bliver overset i forhold til elbilernes prisniveau, er de skiftende udmeldinger og politiske visioner for elbiler. Den manglende faste linje her påvirker efterspørgslen efter elbilerne. Det samme gør de ændrede regler for afgifter og tilskudsordninger til elbilerne fra politisk side.

Alt i alt står elbilerne stadig på et stadie, hvor der stadig er store muligheder for forbedringer, især når man ser på prisen på dem.

Tak for støtten

Vi takker avXperten for deres støtte til dette indlæg. find et stort udvalg af elektronik, heriblandt smarte produkter som Apple AirPods, Ubiquiti UniFi, iPhone kabler og covers samt tusinder af andre smarte teknikvarer.

Flere indlæg

Er elbiler billigere?

12/10/2020 13:06
Billede: Pixabay

Nej, elbiler er ikke billigere. Typisk er elbiler dyrere end de tilsvarende benzinudgaver af samme biler. Elbilerne kan meget nemt være omkring 20 til 35 procent dyrere end de tilsvarende benzinudg…

Hvem opfandt elbiler? Og nej, det var ikke Tesla

09/10/2020 09:35
Billede: Jumpstory

Elbilerne er næsten lige så gamle som de benzindrevne biler. Selvom de første elbiler var på gaden allerede i 1890'erne, så blev de udkonkureret af benzinbilerne. 

Det vides ikke, hvem…

Hvem opfandt internettet?

06/10/2020 12:15
Billede: Pixabay

Robert Kahn og Vinton Cerf er de to, der har æret af at være dem, der har opfundet internettet, som vi kender det i dag.

Vinton Cerf er manden bag protokolsystemet TCP/IP, der gjorde det m…

Er elbiler klimavenlige?

01/10/2020 12:50
Billede: Mike

Det kan være svært helt at finde ud af, om elbiler i det hele taget er mere klimavenlige eller ej. Mediebilledet er nemlig fyldt med modsætninger, hvor den ene lejr fortæller om elbilen som vores k…

Er elbiler fremtiden? Få svaret her

28/09/2020 11:27
Billede: Pixabay

Ja, man kan sagtens argumentere for, at elbiler er fremtiden, når det gælder transportmidler. Der er dog noget vej endnu til, at elbilerne indfrier det ønske.

Elbilerne kan meget vel være f…

Er elbiler CO2 neutrale?

28/09/2020 09:25
Billede: Pixabay

Nej, elbiler er ikke CO2 neutrale - heller ikke selvom mange tror det. Selvom elbiler ikke har noget udstødningsrør, så udleder de alligevel drivhusgasser / CO2. 

Der er variationer i …