Hvem Opfandt Internettet?

06/10/2020 12:15
Billede: Pixabay

Robert Kahn og Vinton Cerf er de to, der har æret af at være dem, der har opfundet internettet, som vi kender det i dag.

Vinton Cerf er manden bag protokolsystemet TCP/IP, der gjorde det muligt for computerne på forskellige netværk at kommunikere med hinanden. Robert Kahn har til gengæld æren af at være manden, der som den første sammenkoblede 20 computere, hvilket dannede grundlaget for, at Kahn og Cerf senere kunne oprunde IP og TCP.

Militær forskning bag internettet

Selve grundstenene til internettet blev lagt af det amerikanske militær i 1960'erne, hvor forskere og militæret arbejdede med at udvikle systemer, der kunne dele informationer, uden man fysisk skulle flytte maskinerne eller sende data via lagerenheder.

Det førte til etableringen af APRANET, der står for Advanced Research Projects Agency Network. Det var via APRANET, at man i 1969 fik skabt den første stabile forbindelse mellem to computere.

Det var den 1. januar 1983, at internettet blev født, da APRANET tog Vinton Cerfs TCP/IP til sig, hvilket gjorde det muligt for computerne at kommunikere mellem hinanden via et netværk af netværk fremfor lukkede netværk.

Tim Berners-Lee skal også nævnes her, da han i 1990 opfandt de tre W'er - World Wide Web, hvilket gjorde data tilgængeligt via hjemmesider og links.

Den første danske hjemmeside kom i 1992, da Mogens Sandfær lavede en hjemmeside, hvor folk kunne få adgang til DTU-bibliotekets database.

Siden, ja, så kan man godt sige, at internettet har haft en påvirkning på verden og stort set samtlige aspekter af tilværelsen.

Tak til avXperten

Vi takker avXperten for deres støtte til dette indlæg. Find et stort udvalg af elektronik, heriblandt en moderne bilradio med bluetooth, et gamer tastatur eller måske et nyt bluetooth headset på avXpertens webshop.

Flere indlæg

Hvordan oplades en elbil?

14/04/2023 12:04
Billede: Pixabay, Blomst

En elbil oplades ved hjælp af en ladestander, som du kan finde mange forskellige steder efterhånden i det ganske danske land.

Køber du en elbil igennem en bilforhandler, eksempelvis fra helt …

Hvor kan jeg lade min elbil?

24/03/2022 11:26
Billede: Pixabay, geralt

Det er vist ikke til at tage fejl af, at elbilen er kommet for at blive og den har fået en kæmpe popularitet, som hele tiden er med stigende kurve. Selvfølgelig skal udbud og efterspørgsel passer o…

Hvor kan man lade elbil?

24/03/2022 09:02
Billede: Pixabay, paulbr75

Elbiler er en biltype, der er meget stigende i sin popularitet. Heldigvis så ladestationer og muligheder for at lade elbilen op også steget. Der dukker hele tiden flere og flere op og der er også i…

Hvorfor elbil

29/05/2021 20:36
Billede: Gareth Willey/Pexels

E-bil for miljøet skyld

Der er mange grunde til at skifte den gamle benzin- eller dieselbil ud med en E-model. Den vigtigste er bidraget til bedre luftkvalitet. 

<…

Hvad koster en Tesla elbil?

23/04/2021 16:51
Billede: Pixabay, Blomst

En Tesla har lidt forskellige priser på grund af de forskellige modeller, der findes, og afhængigt af hvor meget eller hvor lidt udstyr, du gerne vil have i den. I det følgende får du nogle priser …

Hvor lang tid tager det at oplade en elbil?

04/03/2021 19:52
Billede: Pixabay

Mange tror at det tager meget lang tid at oplade en bil, fordi der er tale om et meget stort batteri. Sådan er det faktisk ikke, en elbil bliver nemlig ladet med meget stor kraft, der på ingen måde…