Hvem Opfandt Internettet?

06/10/2020 12:15
Billede: Pixabay

Robert Kahn og Vinton Cerf er de to, der har æret af at være dem, der har opfundet internettet, som vi kender det i dag.

Vinton Cerf er manden bag protokolsystemet TCP/IP, der gjorde det muligt for computerne på forskellige netværk at kommunikere med hinanden. Robert Kahn har til gengæld æren af at være manden, der som den første sammenkoblede 20 computere, hvilket dannede grundlaget for, at Kahn og Cerf senere kunne oprunde IP og TCP.

Militær forskning bag internettet

Selve grundstenene til internettet blev lagt af det amerikanske militær i 1960'erne, hvor forskere og militæret arbejdede med at udvikle systemer, der kunne dele informationer, uden man fysisk skulle flytte maskinerne eller sende data via lagerenheder.

Det førte til etableringen af APRANET, der står for Advanced Research Projects Agency Network. Det var via APRANET, at man i 1969 fik skabt den første stabile forbindelse mellem to computere.

Det var den 1. januar 1983, at internettet blev født, da APRANET tog Vinton Cerfs TCP/IP til sig, hvilket gjorde det muligt for computerne at kommunikere mellem hinanden via et netværk af netværk fremfor lukkede netværk.

Tim Berners-Lee skal også nævnes her, da han i 1990 opfandt de tre W'er - World Wide Web, hvilket gjorde data tilgængeligt via hjemmesider og links.

Den første danske hjemmeside kom i 1992, da Mogens Sandfær lavede en hjemmeside, hvor folk kunne få adgang til DTU-bibliotekets database.

Siden, ja, så kan man godt sige, at internettet har haft en påvirkning på verden og stort set samtlige aspekter af tilværelsen.

Tak til avXperten

Vi takker avXperten for deres støtte til dette indlæg. Find et stort udvalg af elektronik, heriblandt en moderne bilradio med bluetooth, et gamer tastatur eller måske et nyt bluetooth headset på avXpertens webshop.

Flere indlæg

Hvad koster en opladning til elbil?

04/01/2021 11:58
Billede: canva.com

En opladning af din elbil er efterhånden ikke en specielt dyr fornøjelse.

I takt med den fortsatte udvikling, er elbilerne nemlig blevet mere effektive i forhold til deres strømforbrug, samt …

Ligheder mellem elbiler og el-løbehjul

03/12/2020 08:35
Billede: Pixabay

De populære el løbehjul har efterhånden overtaget de danske veje, og er blevet et af de mest populære transportmidler i nyere tid.

<…

Er elbiler billigere?

12/10/2020 13:06
Billede: Pixabay

Nej, elbiler er ikke billigere. Typisk er elbiler dyrere end de tilsvarende benzinudgaver af samme biler. Elbilerne kan meget nemt være omkring 20 til 35 procent dyrere end de tilsvarende benzinudg…

Hvem opfandt elbiler? Og nej, det var ikke Tesla

09/10/2020 09:35
Billede: Jumpstory

Elbilerne er næsten lige så gamle som de benzindrevne biler. Selvom de første elbiler var på gaden allerede i 1890'erne, så blev de udkonkureret af benzinbilerne. 

Det vides ikke, hvem…

Er elbiler klimavenlige?

01/10/2020 12:50
Billede: Mike

Det kan være svært helt at finde ud af, om elbiler i det hele taget er mere klimavenlige eller ej. Mediebilledet er nemlig fyldt med modsætninger, hvor den ene lejr fortæller om elbilen som vores k…

Er elbiler fremtiden? Få svaret her

28/09/2020 11:27
Billede: Pixabay

Ja, man kan sagtens argumentere for, at elbiler er fremtiden, når det gælder transportmidler. Der er dog noget vej endnu til, at elbilerne indfrier det ønske.

Elbilerne kan meget vel være f…