Hvem Opfandt Elbiler? Og Nej, Det Var Ikke Tesla

09/10/2020 09:35
Billede: Jumpstory

Elbilerne er næsten lige så gamle som de benzindrevne biler. Selvom de første elbiler var på gaden allerede i 1890'erne, så blev de udkonkureret af benzinbilerne. 

Det vides ikke, hvem der opfandt den eller de første elbiler. Men franske Gustave Trouvé kunne helt tilbage i 1881 vise et køretøj, der kunne køre på batteri. Med et blystyrebatteri kunne det trehjulede fartøj køre op til 12 km/t.

Elbilen blev genoplevet i 1980'erne

Selvom den første elbil faktisk kom til Danmark allerede i 1901, så blev elbilerne hurtigt sat til vægs af de benzindrevne biler i begyndelsen af det 20. århundrede. Det var især biler som Ford T. Det helt store skud ud på sidelinjen fik elbilerne, da Cadillac opfandt selvstarteren, der helt fjernede elbilernes fordel - nemlig at de var nemme at starte.

Elbiler og eldrevne faretøjer har gennem årene haft enkelte små opblomstringer, men det blev aldrig ved det store, da elbilerne aldrig overvandt udfordringerne i forhold til hastighed og rækkevidde. 

Den danske elbil, Hope Whisper, var på mange måder med til for alvor at genføde elbilen, da den blev præsenteret i 1983. Introduktionen blev dog langt fra et hit, da bilen gik i stykker under præsentationen. Der endte med at blive produceret 14 og indregistreret blot fire Hope Whisper-biler i Danmark.

Danmark var fødested for flere eldrevne biler efterfølgende, men de blev bare aldrig et hit, hvorved investorerne gang på gang tabte penge. Lav hastighed og dårlig rækkevidde var gentagende problemer her.

Tesla var i 2008 de første, der for alvor fik børstet det negative image, som elbilerne havde, af sig, da de med Tesla Roadster leverede en bil, der gik fra nul til 100 på fire sekunder, samt havde en opfart over 200 km/t.

Elbilerne kæmper dog stadig med disse udfordringer ved indgangen til 2021.

Tak til avXperten

Vi siger til sidst tak til avXperten for deres støtte til dette indlæg. På deres webshop finder du alverdens elektronik, heriblandt smarte headphones med bluetooth, segboards eller måske en walkie talkie pakke til ungerne.

Flere indlæg

Hvordan oplades en elbil?

14/04/2023 12:04
Billede: Pixabay, Blomst

En elbil oplades ved hjælp af en ladestander, som du kan finde mange forskellige steder efterhånden i det ganske danske land.

Køber du en elbil igennem en bilforhandler, eksempelvis fra helt …

Hvor kan jeg lade min elbil?

24/03/2022 11:26
Billede: Pixabay, geralt

Det er vist ikke til at tage fejl af, at elbilen er kommet for at blive og den har fået en kæmpe popularitet, som hele tiden er med stigende kurve. Selvfølgelig skal udbud og efterspørgsel passer o…

Hvor kan man lade elbil?

24/03/2022 09:02
Billede: Pixabay, paulbr75

Elbiler er en biltype, der er meget stigende i sin popularitet. Heldigvis så ladestationer og muligheder for at lade elbilen op også steget. Der dukker hele tiden flere og flere op og der er også i…

Hvorfor elbil

29/05/2021 20:36
Billede: Gareth Willey/Pexels

E-bil for miljøet skyld

Der er mange grunde til at skifte den gamle benzin- eller dieselbil ud med en E-model. Den vigtigste er bidraget til bedre luftkvalitet. 

<…

Hvad koster en Tesla elbil?

23/04/2021 16:51
Billede: Pixabay, Blomst

En Tesla har lidt forskellige priser på grund af de forskellige modeller, der findes, og afhængigt af hvor meget eller hvor lidt udstyr, du gerne vil have i den. I det følgende får du nogle priser …

Hvor lang tid tager det at oplade en elbil?

04/03/2021 19:52
Billede: Pixabay

Mange tror at det tager meget lang tid at oplade en bil, fordi der er tale om et meget stort batteri. Sådan er det faktisk ikke, en elbil bliver nemlig ladet med meget stor kraft, der på ingen måde…