Hvad Koster Det At Lade Sin Elbil Op?

04/03/2021 11:35
Billede: Pixabay

Der er flere og flere, der går og overvejer at investere i en elbil, hvilket ikke er så mærkeligt endda. De er ubetinget bedre for miljøet, de er flotte, de kører godt og så er de billige i drift. Eller hvad? For hvad koster det egentlig at lade sin bil op? De fleste er efterhånden godt med, når det handler om, hvad benzin koster, men med el er det ikke helt alle, der er lige så velorienterede.

I denne artikel får du svar på, hvad det koster at lade sin elbil op.

Hvad koster det at lade sin elbil op? Hvor meget det koster at lade sin elbil op afhænger både af, hvor stort et batteri du har, samt hvor du gør det. Lad os antage, at der er tale om et 40 kWh batteri, og at du oplader det derhjemme. Dette vil med en gennemsnitspris på 2 kr. Pr. kWh koste cirka 80 kroner. Lader du ved en ladestander, hvor du ikke har et abonoment, så kan det koste op til 250 kroner for samme mængde el.

Lad os antage, at man primært lader sin bil op derhjemme, så vil en pris på en hel genopladning være på omkring de 80 kroner. Dette kræver selvfølgelig, at man har en ladestation derhjemme, hvilket langt fra alle har.

Man kan også vælge at betale et abonnement, hvor du enten kan lade ved bestemte ladestationer eller ved ladestationer samt derhjemme. Eksempelvis kan man købe Clever Unlimited for beskedne 749 kroner om måneden. Denne løsning giver dig mulighed for at lade så meget du vil både ude og hjemme.

Flere indlæg

Hvordan oplades en elbil?

14/04/2023 12:04
Billede: Pixabay, Blomst

En elbil oplades ved hjælp af en ladestander, som du kan finde mange forskellige steder efterhånden i det ganske danske land.

Køber du en elbil igennem en bilforhandler, eksempelvis fra helt …

Hvor kan jeg lade min elbil?

24/03/2022 11:26
Billede: Pixabay, geralt

Det er vist ikke til at tage fejl af, at elbilen er kommet for at blive og den har fået en kæmpe popularitet, som hele tiden er med stigende kurve. Selvfølgelig skal udbud og efterspørgsel passer o…

Hvor kan man lade elbil?

24/03/2022 09:02
Billede: Pixabay, paulbr75

Elbiler er en biltype, der er meget stigende i sin popularitet. Heldigvis så ladestationer og muligheder for at lade elbilen op også steget. Der dukker hele tiden flere og flere op og der er også i…

Hvorfor elbil

29/05/2021 20:36
Billede: Gareth Willey/Pexels

E-bil for miljøet skyld

Der er mange grunde til at skifte den gamle benzin- eller dieselbil ud med en E-model. Den vigtigste er bidraget til bedre luftkvalitet. 

<…

Hvad koster en Tesla elbil?

23/04/2021 16:51
Billede: Pixabay, Blomst

En Tesla har lidt forskellige priser på grund af de forskellige modeller, der findes, og afhængigt af hvor meget eller hvor lidt udstyr, du gerne vil have i den. I det følgende får du nogle priser …

Hvor lang tid tager det at oplade en elbil?

04/03/2021 19:52
Billede: Pixabay

Mange tror at det tager meget lang tid at oplade en bil, fordi der er tale om et meget stort batteri. Sådan er det faktisk ikke, en elbil bliver nemlig ladet med meget stor kraft, der på ingen måde…