Er Elbiler Klimavenlige?

01/10/2020 12:50
Billede: Mike

Det kan være svært helt at finde ud af, om elbiler i det hele taget er mere klimavenlige eller ej. Mediebilledet er nemlig fyldt med modsætninger, hvor den ene lejr fortæller om elbilen som vores klimas frelser, imens den anden lejr fortæller historier om massiv forurening under produktionen af batteriet. 

Er elbiler klimavenlige? Tager man udgangspunkt i en bils samlede forurening under levetiden, så er elbiler mere klimavenlige. Dog forurener elbiler mere under produktionen, hvor især batteriet forurener. Jo mere klimavenlig vores strøm bliver, jo mere bliver elbilerne det også. 

En elbil bliver altså mere og mere klimavenlig i løbet af dens levetid. Det samme vil gøre sig gældende i takt med, at vores strøm i større og større grad kommer fra ikke-fossile brændstoffer, heriblandt fra vindmøller. 

En elbil vil altså ikke fungere optimalt set ud fra et klimaperspektiv, hvis ikke den bliver fodret med klimavenlig strøm. Ud fra dette synspunkt har vi stadig langt igen, før vi kan kalde vores transport decideret klimavenlig.

Herudover kommer det faktum også, at cirka ? af Co2-udledningen fra bilens produktion stammer fra selve batteriet. Også her er der plads til forbedringer. Der er altså ingen tvivl om, at elbilen er fremtiden, når det kommer til klimavenlighed, men den er som produkt stadig ikke modnet helt nok til at have udløst sit fulde potentiale.

Flere indlæg

Hvordan oplades en elbil?

14/04/2023 12:04
Billede: Pixabay, Blomst

En elbil oplades ved hjælp af en ladestander, som du kan finde mange forskellige steder efterhånden i det ganske danske land.

Køber du en elbil igennem en bilforhandler, eksempelvis fra helt …

Hvor kan jeg lade min elbil?

24/03/2022 11:26
Billede: Pixabay, geralt

Det er vist ikke til at tage fejl af, at elbilen er kommet for at blive og den har fået en kæmpe popularitet, som hele tiden er med stigende kurve. Selvfølgelig skal udbud og efterspørgsel passer o…

Hvor kan man lade elbil?

24/03/2022 09:02
Billede: Pixabay, paulbr75

Elbiler er en biltype, der er meget stigende i sin popularitet. Heldigvis så ladestationer og muligheder for at lade elbilen op også steget. Der dukker hele tiden flere og flere op og der er også i…

Hvorfor elbil

29/05/2021 20:36
Billede: Gareth Willey/Pexels

E-bil for miljøet skyld

Der er mange grunde til at skifte den gamle benzin- eller dieselbil ud med en E-model. Den vigtigste er bidraget til bedre luftkvalitet. 

<…

Hvad koster en Tesla elbil?

23/04/2021 16:51
Billede: Pixabay, Blomst

En Tesla har lidt forskellige priser på grund af de forskellige modeller, der findes, og afhængigt af hvor meget eller hvor lidt udstyr, du gerne vil have i den. I det følgende får du nogle priser …

Hvor lang tid tager det at oplade en elbil?

04/03/2021 19:52
Billede: Pixabay

Mange tror at det tager meget lang tid at oplade en bil, fordi der er tale om et meget stort batteri. Sådan er det faktisk ikke, en elbil bliver nemlig ladet med meget stor kraft, der på ingen måde…