Er Elbiler Fremtiden? Få Svaret Her

28/09/2020 11:27
Billede: Pixabay

Ja, man kan sagtens argumentere for, at elbiler er fremtiden, når det gælder transportmidler. Der er dog noget vej endnu til, at elbilerne indfrier det ønske.

Elbilerne kan meget vel være fremtiden, når vi taler befordring og transport, samtidig med at der tages hensyn til miljøet og det menneskeskabte CO2-aftryk på jorden. Elbilerne skal dog først lige overkomme en række forhindringer, for at fremtiden også helt er her.

Elbilernes udfordringer

For at fremtiden helt er her, når det gælder elbiler, så er der en række udfordringer, der skal overvindes helt for, at elbilerne kan nyde den brede popularitet, som kan få bilister til at erstatte benzin- og dieselbilerne med elbiler. Disse udfordringer er:

  • Større kapacitet på batterierne
  • Lavere priser
  • Omlægning af elproduktionen til grøn energi
  • Mere miljøvenlige batteriproduktioner 
  • Flere og hurtigere opladningsmuligheder

Derudover er der udfordringer som, at elbilerne ikke har mulighed for anhængertræk, der kan være med i ligningen, men det er dog begrænset i forhold til de ovennævnte udfordringer.

Hvis elbilerne skal være fremtiden, skal de enten være billigere eller bedre end de nuværende alternativer. Her er det især de manglende opladningsmuligheder, samt hastighederne på opladningerne der er en udfordring.

De største udfordring er dog både elbilernes kapacitet og rækkevidde, samtidig med at de er dyre i forhold til, hvad bilisterne ellers kan få for de samme penge.

Skal elbilerne være fremtiden, kræver det derfor massive og længerevarende investeringer i styrkelsen af salget af dem, samt udviklingen af et elnet, der kan bære et forbrug fra flere end en million elbiler - for det kan det nuværende elnet ikke.

De politiske visioner om, at alle skal køre elbiler i 2030, eller for den sags skyld 2050, kan derfor fremstå som meget urealistiske, når elbilerne ikke understøttes af konkrete tiltag.

Tak for støtten

Vi siger tak til avXperten for deres støtte til dette indlæg. Find et stort udvalg af elektronik lige fra kvalitetskabler til sjove gadgets som fx et segboard til børn, en metaldetektor og meget, meget mere på avXpertens webshop.

Flere indlæg

Hvor kan jeg lade min elbil?

24/03/2022 11:26
Billede: Pixabay, geralt

Det er vist ikke til at tage fejl af, at elbilen er kommet for at blive og den har fået en kæmpe popularitet, som hele tiden er med stigende kurve. Selvfølgelig skal udbud og efterspørgsel passer o…

Hvor kan man lade elbil?

24/03/2022 09:02
Billede: Pixabay, paulbr75

Elbiler er en biltype, der er meget stigende i sin popularitet. Heldigvis så ladestationer og muligheder for at lade elbilen op også steget. Der dukker hele tiden flere og flere op og der er også i…

Hvorfor elbil

29/05/2021 20:36
Billede: Gareth Willey/Pexels

E-bil for miljøet skyld

Der er mange grunde til at skifte den gamle benzin- eller dieselbil ud med en E-model. Den vigtigste er bidraget til bedre luftkvalitet. 

<…

Hvad koster en Tesla elbil?

23/04/2021 16:51
Billede: Pixabay, Blomst

En Tesla har lidt forskellige priser på grund af de forskellige modeller, der findes, og afhængigt af hvor meget eller hvor lidt udstyr, du gerne vil have i den. I det følgende får du nogle priser …

Hvor lang tid tager det at oplade en elbil?

04/03/2021 19:52
Billede: Pixabay

Mange tror at det tager meget lang tid at oplade en bil, fordi der er tale om et meget stort batteri. Sådan er det faktisk ikke, en elbil bliver nemlig ladet med meget stor kraft, der på ingen måde…

Hvad koster det at lade sin elbil op?

04/03/2021 11:35
Billede: Pixabay

Der er flere og flere, der går og overvejer at investere i en elbil, hvilket ikke er så mærkeligt endda. De er ubetinget bedre for miljøet, de er flotte, de kører godt og så er de billige i drift. …