Er Elbiler Fremtiden? Få Svaret Her

28/09/2020 11:27
Billede: Pixabay

Ja, man kan sagtens argumentere for, at elbiler er fremtiden, når det gælder transportmidler. Der er dog noget vej endnu til, at elbilerne indfrier det ønske.

Elbilerne kan meget vel være fremtiden, når vi taler befordring og transport, samtidig med at der tages hensyn til miljøet og det menneskeskabte CO2-aftryk på jorden. Elbilerne skal dog først lige overkomme en række forhindringer, for at fremtiden også helt er her.

Elbilernes udfordringer

For at fremtiden helt er her, når det gælder elbiler, så er der en række udfordringer, der skal overvindes helt for, at elbilerne kan nyde den brede popularitet, som kan få bilister til at erstatte benzin- og dieselbilerne med elbiler. Disse udfordringer er:

  • Større kapacitet på batterierne
  • Lavere priser
  • Omlægning af elproduktionen til grøn energi
  • Mere miljøvenlige batteriproduktioner 
  • Flere og hurtigere opladningsmuligheder

Derudover er der udfordringer som, at elbilerne ikke har mulighed for anhængertræk, der kan være med i ligningen, men det er dog begrænset i forhold til de ovennævnte udfordringer.

Hvis elbilerne skal være fremtiden, skal de enten være billigere eller bedre end de nuværende alternativer. Her er det især de manglende opladningsmuligheder, samt hastighederne på opladningerne der er en udfordring.

De største udfordring er dog både elbilernes kapacitet og rækkevidde, samtidig med at de er dyre i forhold til, hvad bilisterne ellers kan få for de samme penge.

Skal elbilerne være fremtiden, kræver det derfor massive og længerevarende investeringer i styrkelsen af salget af dem, samt udviklingen af et elnet, der kan bære et forbrug fra flere end en million elbiler - for det kan det nuværende elnet ikke.

De politiske visioner om, at alle skal køre elbiler i 2030, eller for den sags skyld 2050, kan derfor fremstå som meget urealistiske, når elbilerne ikke understøttes af konkrete tiltag.

Tak for støtten

Vi siger tak til avXperten for deres støtte til dette indlæg. Find et stort udvalg af elektronik lige fra kvalitetskabler til sjove gadgets som fx et segboard til børn, en metaldetektor og meget, meget mere på avXpertens webshop.

Flere indlæg

Er elbiler billigere?

12/10/2020 13:06
Billede: Pixabay

Nej, elbiler er ikke billigere. Typisk er elbiler dyrere end de tilsvarende benzinudgaver af samme biler. Elbilerne kan meget nemt være omkring 20 til 35 procent dyrere end de tilsvarende benzinudg…

Hvem opfandt elbiler? Og nej, det var ikke Tesla

09/10/2020 09:35
Billede: Jumpstory

Elbilerne er næsten lige så gamle som de benzindrevne biler. Selvom de første elbiler var på gaden allerede i 1890'erne, så blev de udkonkureret af benzinbilerne. 

Det vides ikke, hvem…

Hvem opfandt internettet?

06/10/2020 12:15
Billede: Pixabay

Robert Kahn og Vinton Cerf er de to, der har æret af at være dem, der har opfundet internettet, som vi kender det i dag.

Vinton Cerf er manden bag protokolsystemet TCP/IP, der gjorde det m…

Er elbiler klimavenlige?

01/10/2020 12:50
Billede: Mike

Det kan være svært helt at finde ud af, om elbiler i det hele taget er mere klimavenlige eller ej. Mediebilledet er nemlig fyldt med modsætninger, hvor den ene lejr fortæller om elbilen som vores k…

Er elbiler CO2 neutrale?

28/09/2020 09:25
Billede: Pixabay

Nej, elbiler er ikke CO2 neutrale - heller ikke selvom mange tror det. Selvom elbiler ikke har noget udstødningsrør, så udleder de alligevel drivhusgasser / CO2. 

Der er variationer i …

Hvorfor er elbiler så dyre? Her er årsagerne

24/09/2020 11:21
Billede: Jumpstory

Mange danskere har for længst købt ind på tankegangen med elbiler, men mange afholder sig alligevel fra at købe en elbil, når bilen skal skiftes ud. Det er der flere årsager til - og prisen er en a…